CORONA-PUZZEL Hogeschool Utrecht MEPO

Voor iedereen die zin heeft om (met zijn kinderen of leerlingen) even lekker te puzzelen en de hersens te laten kraken is hier de Coronapuzzel.

Download en maak deze rekenpuzzel .

De puzzel is gemaakt door rekendocent Marjolein Kool van de opleiding Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) van de Hogeschool Utrecht.

De oplossing kunt u onderaan de bladzijde vinden. Niet te vroeg spieken!

Voor de leerkracht:

  • Waarom is het belangrijk dat leerlingen af en toe puzzelachtige reken-wiskundeopgaven voorgelegd krijgen?
  • Geldt dat voor alle leerlingen of alleen voor de sterke rekenaars? Ook voor de onderbouw?
  • Hoe kun je kinderen ondersteunen en stimuleren bij de ontwikkeling van hun probleemoplossend vermogen? Zijn daar bronnen over?
  • Hoe kun je in een interactief rekengesprek kinderen laten leren van en met elkaar?
  • Hoe goed is Nederland in internationaal perspectief als het gaat om het oplossen van uitdagende reken-wiskundige opgaven?
  • Welke doelen zullen we in de toekomst op de basisschool voor rekenen-wiskunde moeten bereiken?

Vind je dit intrigerende vragen? Zou je het rekenonderwijs in jouw klas willen verbeteren? Zijn er meer punten in jouw onderwijs waarop je nog beter zou willen worden? Waarover je meer kennis zou willen verwerven? Waarmee je meer zou willen bereiken?

Misschien is de Master Expertleerkracht Primair Onderwijs (MEPO) van de Hogeschool Utrecht wel iets voor jou. Tijdens deze master kijk je met een kritische en onderzoekende blik naar je vak en ontwikkel je jezelf. Je doet recente kennis op over taal, rekenen, wetenschap en technologie, sociaal-emotionele ontwikkeling en het volgen van leerresultaten en verbeteren van je onderwijs.

Ook leer je kritisch reflecteren op jezelf: wie ben ik als leerkracht en vanuit welk perspectief pak ik onderwerpen aan en maak ik keuzes?

Je oefent vaardigheden in je eigen klas, zoals het observeren van kinderen en het kiezen en inzetten van je lesmaterialen. Je leert met een andere bril te kijken naar je lessen en jouw school. Je wordt een kritische gesprekspartner die nieuwe kennis en ideeën inbrengt. Zo sta jij steviger voor je klas en in je contacten met ouders en collega’s.

Meer weten?

Ga naar de website of bekijk de video

Of stuur een e-mail aan de MEPO-programmaleider Dr. Yvette Sol

Straks zullen we in het onderwijs de gevolgen van de Corona-crisis moeten opvangen. Expert-leerkrachten met excellente kennis en vaardigheden zijn dan harder nodig dan ooit tevoren.

Neem contact met ons op en word die expertleerkracht waar het Nederlandse onderwijs dringend op zit te wachten.

Oplossing: Het woord dat uit de puzzel komt is: CONTACT (1a, 2c, 3c, 4o, 5t, 6n, 7t)